Tips inför arbetsintervjun | personalpoolen

Tips inför arbetsintervjun

Här följer några handfasta tips på hur och vad du kan göra för att vara så väl förberedd som möjligt inför intervjutillfället.

Många blir nervösa när de ska gå på en arbetsintervju och trots att anställningsintervjun är ett viktigt moment i anställningsprocessen så finns det ingen anledning att stressa upp sig. Intervjun är ett gemensamt samtal där både du och företaget får en chans att lära känna varandra.

Här följer några handfasta tips på hur och vad du kan göra för att vara så väl förberedd som möjligt inför intervjutillfället.

Inför intervjun

  1. Ta reda på vilka dokument du ska ta med dig (exempelvis arbetsintyg, betyg och arbetsprover) och gör kopior som du kan lämna ifrån dig. Ta även med originalen dokumenten som du blivit ombedd att ta med så att du kan visa upp dem.
  2. Samla information om arbetsgivaren såsom affärsidé och verksamhet, konkurrenter, kunder och marknad, ekonomi, historia, företagskultur och antal anställda.
  3. Läs igenom annonsen och din ansökan igen.
  4. Skriv ner namn och telefonnummer till den du ska träffa.
  5. Kom i rätt tid – rätt tid är överenskommen tid. Kom inte för tidigt, ta hellre ett extra varv runt kvarteret så att du kommer ett par minuter före avsatt tid. Givetvis ska du se till att du inte kommer försent. Skulle det mot förmodan vara så att du blir sen är det viktigt att du hör av dig till den person som du ska träffa.
  6. Vad det gäller klädsel så gäller generellt att man kommer hel och ren. Försök ta reda på om det finns någon klädkod på den aktuella arbetsplatsen, detta kan skilja sig beroende på bransch och typ av tjänst. Det är bättre att vara lite överklädd än det motsatta samtidigt som du ska känna dig bekväm. Undvik starka dofter, tugga tuggummi och/eller att röka precis innan intervjun.
  7. Sist men inte minst – se till att ta i hand och se personen du träffar i ögonen.

Du kommer nu bli skickad till bestbemanning.nu.

För att göra en spontanansökan registrerar du dig där.

Gå till bestbemanning.nu